Euroopan suurin geoenergian toimittaja

020 759 7120

Lämmitystä maalämmöllä ja viilennystä maakylmällä

Iisalmen Prisma uudistuu remontin myötä käytännössä täysin. Vanha kiinteistö puretaan ja tilalle rakennetaan uusi, huomattavasti isompi myymälä. Kokoa uudella myymälällä on huikeat 10 000 m². ”Suuri kiinteistö vaatii suuret määrät lämmitys- sekä jäähdytysenergiaa, joten eri ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmiä vertailtiin tarkkaan jo suunnitteluvaiheessa. Lopulta myös jäähdytystä maakylmän muodossa tarjoava maalämpöjärjestelmä osoittautui selkeästi järkevimmäksi valinnaksi.” kertoo SOK:n kiinteistöpäällikkö Tomi Vierimaa.

 prisma iisalmi maalämpö

 

Laskelmien mukaan kyseisen järjestelmän avulla energiankulutusta voidaan pienentää keskimäärin noin 30 % verrattuna muihin vaihtoehtoihin. Energiataloudellisuuden ja ekologisuuden lisäksi maalämmön valintaan vaikutti vahvasti maakylmän tarjoama jäähdytysratkaisu, sillä suuri osa Prisman tiloista on saatava lämmityksen lisäksi myös jäähtymään tehokkaalla tavalla. Mahdollisten lämmityspiikkien varalta on kiinteistö liitetty myös kaukolämpöverkkoon.

 

Valtavan myymäläkompleksin lämmittämiseksi ja viilentämiseksi porattiin kaikkiaan 15 energiakaivoa. Porauksesta huolehti vahvan kokemuksen omaava Geodrill, joka valittiin urakkaa suorittamaan sekä hyvien referenssien että kilpailukykyisen tarjouksen perusteella. Lisää positiivista palautetta kertyi myös Iisalmen projektin tiimoilta. ”Kaikki viisitoista reikää porattiin tehokkaasti ja aikataulussa. Olemme todella tyytyväisiä Geodrillin palveluun ja ammattitaitoon.” Vierimaa kehuu.

 

 

takaisin       tarjousnappi punainen