Euroopan suurin geoenergian toimittaja

020 759 7120
10
Lok

Maalämpö ja kotitalousvähennys 2012

Kirjoitettu 10 lokakuu, 2012. . Kategoria: Maalämpö, Maalämpö hinta

Maalämpöhanketta suunnitellessa on kustannusten kartoittaminen suuri osa työnkuvaa. Moni voi ajatella että kaikki pitää maksaa omasta kukkarosta, mutta ei vaiskaan. Kotitalousvähennystä voi ja kannattaa soveltaa hankkeeseen, mutta miten?

Miten kotitalousvähennystä voi soveltaa maalämmön asennukseen?

Maalämpöpumpun kokonaispakettikustannus asennuksineen vaihtelee tietenkin projektista ja palveluntarjoasta riippuen. Työkustannukset johtuvat siitä, minkälaiseen ympäristöön pumppu tulee, kuinka syvälle porataan ja riippuen talon aiemmista lämmitysjärjestelmistä. Maalämpöpumppua hankittaessa kannattaa luottaa ammattilaisten asiantuntemukseen ja asennukseen. Ei suinkaan siksi etteikö DIY, eli tee-se-itse ihmiset sitä välttämättä osaisi, mutta ammattilaisten kädenjälki jättää virheet pois ja etenkin siksi, että kotitalousvähennystä voi hakea juuri tästä tehdystä työstä.

 

Maalämpöpumpun asennus kuuluu verottajan sivuston mukaan kategoriaan “asunnon ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja parannustyö”. Täten uudiskohteisiin asennettaviin maalämpöpumppuihin ei valitettavasti voi hakea kotitalousvähennystä, ainoastaan hankkeisiin jossa jo entuudestaan oleva lämmitysjärjestelmä, esim öljylämmitys vaihdetaan uuteen.

 

Miten olen oikeutettu ja paljonko voin hakea?

Kunhan palveluntarjoaja kuuluu ennakkoperintärekisteriin, olet oikeutettu kotitalousvähennykseen. Vuodesta 2012 lähtien kotitalousvähennystä voi saada 45% työosuuden hinnasta, ollen korkeintaan 2 000 euroa per henkilö josta omavastuu on 100 euroa per henkilö. Pariskunnan on täten mahdollista saada 4 000 euroa vähennystä. Tämä summa ei ole asuntokohtainen, vaan henkilökohtainen. Eli mikäli vähennykseen oikeuttava summa ei ylitä 2000 euroa, ei vähennystä kannata jakaa, koska omavastuu vähennettäisiin kahteen kertaan. Kotitalousvähennystä haetaan joko samantien verotoimistolta erinäisellä lomakkeella tai ilmoitetaan vasta verotuksessa. Hanke on kuitenkin ilmoitettava sinä verovuonna kun se laitetaan täytäntöön. Täten raha, nimensä mukaisesti vähennetään maksettavista veroista. Verottajan kanssa kun on tekemisissä, on syytä muistaa säästää joka ikinen kuitti, jotta heille on näyttöä mitä ja mistä töistä on maksettu.

Missä tapauksissa ei voi hakea kotitalousvähennystä?

– Asunto-osakeyhtiö ei voi hakea kotitalousvähennystä

– Uudisrakennukselle ei voi hakea kotitalousvähennystä maalämpöpumpun asennuksesta

– Työn suorittava yritys ei ole ennakkoperintärekisterissä

 

Tuumasta toimeen

Kun suunnittelet vanhan lämmitysjärjestelmän uudistamista maalämpöön, ota valtiostamme kaikki ilo ja hyöty irti ja muista kotitalousvähennys. Rototec kuuluu ennakkoperintärekisteriin, eli jotta saat kartoitettua juuri sinulle sopivan ratkaisun, pyydä tarjous Rototeciltä ja ole etuoikeutettu valtion vähennyksiin.

 

 

 

Takaisin maalämpöblogin etusivulle
  • Kiinnostaako maalämpö?

  • Maalämpöblogin kategoriat

  • Uusimmat kirjoitukset

  • Slummässiga borrhål

  • Asiakkaiden kokemukset

    Asiakkaiden kommentit