Euroopan suurin geoenergian toimittaja

020 759 7120
26
Maa

Maalämpö: Kokemuksia ja mielipiteitä

Kirjoitettu 26 maaliskuu, 2013. . Kategoria: Maalämpö, Maalämpöuutiset

Kotitalouksien kohdalla uusiutuvaa energiaa hyödynnetään lämmitysmuotona yhä enemmän ja suosituimpana näistä ekologisista energiamuodoista komeilee maalämpö. Kokemuksia ja mielipiteitä maalämmöstä on jo suomalaisillekin ehtinyt kertyä lämmitysmuodon yleistyttyä huimasti viimeisten vuosien aikana. Netistä löytyy mitä erilaisimpia keskustelunpätkiä ja maalämpökokemuksia, joista osa lienee kirjoitettu jo hyvän aikaa sitten vailla varsinaista asiaan perehtymistä. Onneksi tiukan linjan maalämpöharrastajille on tätä nykyä olemassa myös oma keskustelupalstansa.

 

Kantaaksemme mekin kortemme kekoon päätimme kerätä yhteen hieman näitä ajatuksia, joista käy hyvin ilmi miten Suomessa maalämpöön kansan parissa suhtaudutaan. Pyysimme loppuvuoden aikana käynnissä olleen kampanjamme tiimoilta suomalaisia kertomaan kokemuksia ja mielipiteitä maalämmöstä.  Saimmekin lopulta yli 4 000 vastausta, joiden perusteella maalämmön hankintaa suunnitellaan niin vanhoihin kuin vasta rakenteilla oleviin taloihin. Lisäksi moni haaveilee kesämökkinsä muuttamisesta ympärivuotiseksi vapaa-ajan asunnoksi maalämmön avulla, vailla huolia polttopuiden riittävyydestä. Maalämmön ja puulämmityksen yhteisjärjestelmää kehuttiin yleisestikin melkoisen paljon, sillä puilla tarvitsee näin ollen lämmittää ainoastaan kovimpien pakkasten aikana, jolloin maalämpöjärjestelmä yksistään joutuu liian tiukoille. Kokemuksia kertyy niin Rototecilta kuin Geodrilliltä.

 

maalämpö kokemuksia

 

Vaikka suurimmalla osalla suomalaisista ei vielä olekaan käytännön kokemusta maalämmöstä, on tietoa selvästi saatavilla ja sitä on myös hyödynnetty. Kokonaisuutena suomalaisten asenteet maalämpöä kohtaan ovat erittäin myönteisiä ja mielikuvissa painottuu ympäristöystävällisyys, käytön edullisuus sekä lämmittämisen vaivattomuus. Kenties merkittävimpänä hidasteena maalämpöön siirtymiselle koetaan suhteellisen korkea alkuinvestointi. Maalämpötoimittajat tarjoavat kuitenkin nykyään myös tarkkoja laskelmia, joiden pohjalta voidaan tehdä vertailuja maalämmöllä saavuttavista säästöistä sekä takaisinmaksuajoista.

 

Kuten todettu, yhä suurempaa määrää suomalaisia koteja lämmittää jo maalämpö. Kokemuksia tarkasteltaessa nousevat esiin samat jo mielikuvissa korostuneet tekijät, alhaiset käyttökustannukset sekä helppokäyttöinen vihreä energia. Näin ollen lienee selvää miksi maalämpö on yhä useammalle rakentajalle ja lämmitysjärjestelmäänsä päivittävälle selkeä valinta. Hiljainen ja katkuton lämmitysjärjestelmä kruunaa oman kodin rauhan ja luontokin kiittää, kuten eräs ilmeisen tyytyväinen maalämmön käyttäjä asian kiteyttää.

 

Mielipiteitä maalämmöstä ja syitä miksi suomalaiset sen haluavat voi käydä lukemassa täällä. Tekstejä voi tarkastella talotyypin tai paikkakunnan perusteella lajittelemalla. Myös Rototecin Facebook-sivuilla on mahdollista esittää kysymyksiä ja kommentteja kaikkeen maalämpöön liittyvään.

 

 

Takaisin maalämpöblogin etusivulle
 • asukas

  Lämpeneekö kerrostalo jossa on 5 kerrosta.maalämmöllä.
  yhtiössä on viisi kerrostaloa.

 • Kiinnostaako maalämpö?

 • Maalämpöblogin kategoriat

 • Uusimmat kirjoitukset

 • Slummässiga borrhål

 • Asiakkaiden kokemukset

  Asiakkaiden kommentit