Euroopan suurin geoenergian toimittaja

020 759 7120


Huoli sähkön ja öljyn hinnan vaihteluista on poispyyhitty.

Rototec Uudisrakentajat

Maalämpö uuteen taloon

Vastaanota tarjous!

Rototec, kokenut porausyritys

Jo yli 1500 suomalaista omakotitalo-omistajaa on valinnut maalämpöporaajakseen Rototecin. Uudenaikainen kalustomme sekä osaava henkilökuntamme pitävät huolen siitä, että maalämpöprojektisi sujuu suunnitelmien mukaan.

Maalämpö uudisrakennukseen

Maalämpö on elinikäinen sijoitus. Energiakaivo on sijoitus, joka kannattaa koko talon eliniän. Tavallisimmin energiakaivot porataan 150–200 metrin syvyyteen, jolloin niiden arvellaan luovuttavan energiaa 100 vuoden ajan.

Kuinka pian investointi maksaa itsensä takaisin?

Investoinnin kannattavuus riippuu paljon energiantarpeesta. Mitä enemmän energiaa tarvitaan, sitä nopeammin investointi maksaa itsensä takaisin. Lisää aiheesta löytyy blogistamme ja Rototecin sivuilta.

Ei enää huolta öljyn ja sähkön hinnan heittelyistä

Maalämpöpumppu pumppaa kallioperästä ilmaista energiaa. Tämän päivän maalämpöpumppujen avulla lämmityskustannuksissa on mahdollista säästää jopa 80 %.

Maalämmön suosio kasvaa räjähdysmäisesti

Vuonna 2006 vain viidesosa Suomen uudisrakentajista valitsi lämmitysratkaisukseen maalämmön. Tänä päivänä uudisrakentajista jo 40 % valitsee maalämmön. Trendi osoittaa että uudisrakentajat valitsevat lämmityslähteeksi maalämmön yhä useammin. Eräs maalämmön eduista on, että sen avulla kallioperästä saa periaattessa ilmaiseksi myös maakylmää. Maalämpökaivosta saatavan maakylmän ansiosta uudessa kodissa on viihtyisää myös helteisinä kesäpäivinä ja kuumina kesäöinä.

Maalämmön hankkiminen – mitä pitää ottaa huomioon?

  1. Energiankulutus. Energiatarpeen laskemisessa auttaa lämpöpumppumyyjä tai -asentaja.
  2. Porakaivon syvyys. Kun hankitaan maalämpö uuteen taloon, laskukaava on yleensä 0.8 porakaivometriä/m2, mutta lopullinen porakaivon syvyys saadaan selville vasta, kun maalämpöpumppu on valittu. Maalämpökaivo kannattaa porata kerralla riittävän syväksi, sillä sen syventäminen jälkikäteen voi tulla hyvinkin kalliiksi.

Tarvitaanko maalämpöä varten lupa?

1.5.2011 alkaen maalämpöä varten tarvitaan lupa kotikunnalta. Uutta omakotitaloa rakennettaessa porauslupa käsitellään rakennusluvan yhteydessä. Maalämpölupaa ei siis tarvitse hakea erikseen. Energiaremonttitapauksessa pitää energiakaivolle hakea lupa erikseen. Vaikka talo sijaitsisi kaukolämpöalueella, ei se estä maalämmön valitsemista.

Rototec tekee maalämpö- ja maakylmäporauksia uusiin taloihin kilpailukykyisin metrihinnoin.

Rototec suorittaa maalämpöenergiakaivojen porauksia koko Suomessa. Poraamme yli 3000 omakotitaloprojektia vuosittain. Rototec rakennusmiehet

Tilaa ajoissa.

Energiakaivo voidaan porata jo paljon ennen kuin uusi talo on valmis. Poraus on myös hyvä hoitaa ajoissa ennen kuin talon piha on laitettu kuntoon, jolloin ei tarvitse huolehtia porausjätteen talteen keruusta ja voi säästää selvää rahaa. Maalämpöporakaivon tilaus kannattaa tehdä ajoissa, sillä varsinkin kesäaikaan useilla yrityksillä voi olla pitkätkin toimitusajat. Lue lisää porausprosessin kulusta.

Maalämpö uuteen taloon – porauspalveluumme kuuluu:

  1. Maalämpöenergiakaivon suunnittelu, poraus ja asennus
  2. Kuljetuskulut
  3. Teräksiset suojaputket ja niiden hitsaaminen
  4. Keruuletkujen asennus ja täyttö jäätymisenestoaineella
  5. Loppusiivous, jälkitarkastus, porausraportin lähetys

Lisäpalvelut

Porausjätteen poisvienti

Mikäli tontilla ei ole paikkaa porausjätteelle, on suositeltavaa viedä jätteet pois porausjätekontilla, jonka Rototec hoitaa paikalle, kunhan se on tilattu etukäteen. Varsinkin jos porataan naapuritontin lähettyvillä, on porausjätteen poisvienti todella tärkeää. Porausjätettä voi käyttää myös täyttömaana.

Keruuputkien asentaminen talon tekniseen tilaan

Keruuputkien vieminen energiakaivolta talon tekniseen tilaan.