Euroopan suurin geoenergian toimittaja

020 759 7120

Maalämpö rivitaloyhtiöön

Kävelymatkan päässä Pietarsaaren kaupunkielämästä sijaitseva uusi rivitaloalue Westan on luonnonläheinen idylli, jossa aurinkoista pihaa ympäröi nurmialue istutuksineen. Imagoa vahvistaa entisestään ympäristöystävällinen energiaratkaisu, talojen lämmitysmuodoksi valikoitui nimittäin maalämpö.

 

Alueen rakennuksesta vastanneen Mäenpää Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Mats Mäenpää kertoo maalämmön valinnasta: “Lämmitystä valittaessa oli päätettävä kaukolämmön ja maalämmön kesken. Päädyimme maalämpöön osittain nousevien sähkön hintojen vuoksi, mutta etenkin sen takia että asunnoissa olisi enemmän omakotitalotunnelmaa.” Maalämpö osoittautui vertailussa sekä ympäristön että taloudellisuuden kannalta parhaaksi vaihtoehdoksi. “Öljylämmitys ei käynyt edes mielessä sen järjettömän hinnan takia. Kun maalämmöllä voi laskennallisesti säästää jopa 70% lämmityskustannuksissa öljyyn verrattuna, oli maalämpö selkeä valinta. Onhan lämmitys nykyään suurin energiasyöppö asunnoissa.” Mäenpää lisää.

Westan maalämpö 

Toteutettu maalämpöratkaisu poikkeaa tavanomaisista suurten kiinteistöjen malleista. Westan alueen rivitaloissa on jokaisessa asunnossa erikseen oma maalämpöpumppunsa. Tämä lisää osaltaan omakotitalotunnelmaa ja näin varmistutaan siitä, että kukin talous maksaa vain omasta käytöstään. Lämpökaivoja porattiin kaiken kaikkiaan 12 kappaletta. Näistä 10 on 115 metrisiä 6 kW teholla ja kaksi 160 metristä 8 kW teholla. Maalämpöä käytetään lisäksi uima-altaan lämmittämiseen kahdessa asunnossa.

 

Maalämpökaivojen poraajaksi valittiin kilpailukykyisimmän tarjouksen tehnyt paikallinen Geodrill. Poraus tehtiin rakentamisen alkuvaiheessa keskellä talvea , jolloin paikalla ei ollut juurikaan muuta työmaaliikennettä. Työ edistyi sovitussa aikataulussa ja viikon aikana Geodrill sai valmiiksi kaikki 12 porakaivoa.

takaisintarjousnappi punainen