Euroopan suurin geoenergian toimittaja

020 759 7120


Pettämätön toimitusvarmuus ja kilpailukykyinen hinta.

Rototec Suurkiinteistö

Suuret kiinteistöt

Vastaanota tarjous!

Yhteistyössä eri LVI-yritysten kanssa olemme asentaneet maalämmön seuraavanlaisiin kohteisiin:

  1. Asunto-osakeyhtiöt
  2. Toimistotilat
  3. Hallit ja teollisuusrakennukset

Lyömätön toimitusvarmuus ja riittävä kapasiteetti

Uudenaikainen kalustomme sekä ammattitaitoinen henkilökuntamme takaavat, että suoritamme suuremmatkin maalämpöprojektit nopeasti ja tehokkaasti. Periaatteisiimme kuuluu, että porauspaikka pidetään mahdollisimman siistinä. Pitääksemme porakaivon ympäristön siistinä voimme tarvittaessa kerätä porausjätteen erilliseen konttiin. Pelkästään vuoden 2011 aikana tuplasimme kalustomme. Kasvu on ollut tasaista ja tämän ansiosta meidän on entistä helpompi pitää lupauksemme asiakkaillamme – lyömätön toimitusvarmuus.

Energiavarastot suurille kiinteistöille

Suuret kiinteistöt vaativat suuremman määrän energiakaivoja, jotka kytketään toisiinsa muodostoaen energiavaraston. Suurten kiinteistöjen energiavarastoja käytetään talvisin lämmitykseen ja kesäisin ilmastointiin. Talven aikana kallioperästä pumpataan lämpöä, jolloin kallio jäähtyy. Vapautuva viileys voidaan sitten käyttää rakennuksen viilentämiseen lämpiminä kesäpäivinä.

Energiakaivosta vapautuva viileä ilma takaa miellyttävän sisäilman

Sisätilojen liiallinen kuumuus voi pilata työpäivän tai yöunet. Valitsemalla maalämmön talveksi ja maakylmän kesäksi säästää rahaa ja luontoa. Kaupan päälle saa vielä viihtyisämmät asuin- tai työolot.

Energiakaivon paikan valinta

Tarvittavien porakaivojen määrä riippuu ensinnäkin siitä, kuinka suuri kiinteistö on ja toiseekseen siitä, kuinka suuri kiinteistön energiantarve on. Pohjoismaissa on kiinteistöjä, joiden lämmitystarkoituksiin on porattu yli sata porakaivoa. Energiakaivot porataan yleensä alueille, jotka on kaavailtu parkkipaikoiksi tai autotalleiksi.

Kuinka paljon energiavaraston avulla voi säästää?

Energiansäästö on yleensä 70–80 % välillä ja energiafaktori on 4 ja 6 välillä. Tämä vaatii, että yksi yksikkö tuottaa 4–6 yksikköä.

Neljä syytä valita Rototec ja maalämpö

  1. Maalämpö on elinikäinen sijoitus, sillä energiakaivon elinkaari on vähintään 100 vuotta.
  2. Rototec tarjoaa vertaansa vailla olevan toimitusvarmuuden kilpailukykyiseen hintaan.
  3. Mitä suurempi kiinteistö, sen suurempi voitto. Mitä suurempaa kiinteistöä lämmitetään, sitä suuremmat ovat säästöt lämmityskustannuksissa.
  4. Energiakustannusten säästö 70–80 %, eikä enää tarvitse huolehtia alati muuttuvista energiahinnoista.

Rototec Nurmijärvi

Rototec porasi 7 energiakaivoa 52 tunnissa

Rototec porasi Stén-Kimetin toimistorakennukselle 7 energiakaivoa. Yhden porakaivon syvyys oli 200 metriä, joten kaiken kaikkiaan porattiin 1,4 km. Projekti valmistui 52 tunnissa, koska teollisuusrakennuksen lähistöllä ei sijainnut asuinrakennuksia, joten siellä oli mahdollista porata myös yöaikaan.

Porakaivojen sijoitus

Energiakaivot sijoitettiin parkkipaikalle, josta kaivettiin myöhemmin eristetyt maakeruuputket jakokaivoon. Jakokaivosta sen sijaan asennettiin 63 mm paksut eristeputket rakennuksen sisätiloihin, josta LVI-urakoitsija veti ne rakennuksen tekniseen tilaan.

Miksi maalämpö?

Stén-Kimet halusi ympäristöystävällisen ja turvallisen lämmitysvaihtoehdon sekä matalat energiakustannukset. Investointi uusiutuvaan energiaan nähtiin luonnollisena vaihtoehtona. Lue lisää projektista: Maalämpö teollisuus- ja toimistorakennukseen Nurmijärvellä

Rototec – turvallinen valinta.