Euroopan suurin geoenergian toimittaja

020 759 7120
11
Tou

Maalämpöpumpun hinta

Kirjoitettu 11 toukokuu, 2012. . Kategoria: Maalämpö hinta, Maalämpöpumput, Maalämpöuutiset

Maalämpöpumpun hinta määrittää merkittävän osan maalämpöremontin kokonaiskustannuksista (kokonaiskustannus sisältää porauksen, kytkennät ja maalämpöpumpun sekä asennustyöt), jotka pyörivät 12 000 ja 17 000 euron välillä olettaen, että talossa on olemassa vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, kuten patterit tai lattialämmitys, ja kyse on normaalikokoisesta rakennuksesta. Mikäli vesikiertoista järjestelmää ei ole, tulee talon lämmitysjärjestelmä vaihtaa ja remontin kulut ovat täysin riippuvaisia halutusta ratkaisusta. Parhaiten maalämmön rinnalle sopii lattialämmitys, joka on valettu betoniin, joten rakennusvaiheessa olevaan taloon kyseisen järjestelmän laittaminen on yksinkertaisempaa, kuin valmiiseen taloon.

 

Maalämpöpumpun hinnan määrää tehon tarve sekä ominaisuudet

 

Maalämpöpumpuissa on valinnanvaraa runsaasti ja onkin tärkeää määrittää pumpun teho porakaivosta otettavan tehon mukaiseksi. Lisäksi pumpuissa on muita eroja, joita kannattaa tutkia ammattilaisen kanssa yhdessä, sillä pumput tuottavat niin esitetehojaan suurempia, kuin pienempiäkin tehoja ja ominaisuuksien suhteen varmasti jokaisella on mieltymyksensä. Usein urakoitsijat osaavat suorilta suositella tarjouksessaan sopivaa mallia.

 

Maalämpöpumppujen hinnat pyörivät keskimäärin 5000-7500 euron tietämillä, mutta maalämpöpumpun hintaan tulee asennuskustannukset laskea vielä päälle luonnollisesti. Maalämpöjärjestelmään tulee lisäksi porakaivo, jonka työ- ja materiaalikustannukset lasketaan toki lämmitysjärjestelmän kokonaiskustannuksiin.

 

Pumppujen asennuksessa sekä muissa maalämpötöissä kannattaa luottaa ammattilaisiin, sillä oikein asennettu järjestelmä on vaivaton ja toimiva, eikä järjestelmästä tarvitse huolehtia. Sen sijaan huonot liitokset tai muut virheet saattavat tulla kalliiksi, kuten myös alimitoitettu kaivo aiheuttaa luultavasti ongelmia tulevaisuudessa. Vaikka kertasijoituksena maalämpö on melko kallis, on sen elinikä erittäin pitkä ja elo järjestelmän kanssa vaivatonta, mikäli järjestelmä on oikein asennettu.

 

Maalämpöpumppu pakettina vai erikseen?

 

Maalämpöprojekteja toteutetaan kokonaisratkaisuista aina yksittäisiin toimenpiteisiin, joten suunnitteluvaiheessa kannattaa kilpailuttaa toimijoita ja päättää itselle parhaiten sopiva ratkaisu eri vaihtoehdoista. Kokonaisratkaisun tarjoajassa on puolensa, sillä mikäli eri palaset ostaa sieltä täältä, voi vastuunotto vian ilmetessä olla ”ei-kenenkään-maalla”. Maalämmön hinta voidaan laskea yhdessä tavarantoimittajan kanssa.

 

Maalämpöpumpun asentaminen vie noin päivän verran ja kaivon poraaminen toisen, joten kokonaisuudessaan maalämpöprojekti vie parista päivästä kolmeen riippuen hieman poraustyön laajuudesta sekä maaperästä. Taloon vaihdettavien järjestelmien suhteen maalämpöön vaihtaminen saattaa viedä kauemmin, mikäli talon rakenteita joudutaan purkamaan ja asennuksia tekemään paljonkin.

 

Maalämpö välittyy parhaiten suurten pintojen kautta, joten vesikiertoisen lattialämmityksen omaavat lämmittäjät siirtyvät melko kivuttomasti maalämmön käyttäjiksi. Maalämpöpumpun hinta mukaan lukien muut kulut palautuvat ajan saatossa, kun öljyn sekä sähkön hinnat nousevat nousemistaan ja oletettavasti verohelpotukset tulevat koskemaan ekologisiin lämmitysvaihtoehtoihin panostaneita – sijoitus alkaa kannattaa jopa 7 vuoden sisällä tai nopeamminkin, mikäli hintojen nousu jatkuu samansuuntaisena.

Takaisin maalämpöblogin etusivulle
  • Kiinnostaako maalämpö?

  • Maalämpöblogin kategoriat

  • Uusimmat kirjoitukset

  • Slummässiga borrhål

  • Asiakkaiden kokemukset

    Asiakkaiden kommentit