Euroopan suurin geoenergian toimittaja

020 759 7120
17
Elo

Maalämpöpumpun sähkönkulutus

Kirjoitettu 17 elokuu, 2012. . Kategoria: GeoDrill, Maalämpöuutiset

Maalämpö alentaa sähkönkulutusta rutkasti, sillä maalämpöpumpun sähkönkulutus voi laskea lämmitykseen kuluvan sähkön kustannukset jopa kolmasosaan tai jopa neljäsosaan verrattuna edellisiin kuluihin, mikäli lämmitysjärjestelmänä on ollut suora sähkölämmitys tai öljylämmitys. Maalämpöpumpun sähkönkulutus on laskettava talokohtaisesti ja siihen vaikuttaa toki monet asiat aina sääolosuhteista asuinpinta-alaan ja sisäilman lämpötilaan. Maalämmön sähkönkulutus -aiheesta löytyy lisää Rototecin sivuilta. Mikäli kyseessä on saneeraus, jossa lämmitysjärjestelmä vaihdetaan toisesta järjestelmästä maalämpöön, voi lämmityskustannusten odottaa laskevan ennalta mainitsemani mukaisesti, eli 62-75% aikaisemmista. Näin ollen jopa 3000 € vuosittaiset kustannukset voivat lämpöremontin jälkeen pudota reiluun 500 € vuodessa, joka on merkittävä säästö tinkimättä asumismukavuudesta.

Maalämpöpumpun sähkönkulutus on vähäistä, joten lämmityskulut eivät heilahtele sähkönhinnan vuoksi

Maalämpö on turvallinen valinta lämmitysjärjestelmäksi, sillä sen kustannukset pysyvät lähes samoina, vaikka sähkön tai öljyn hinta muuttuisikin. Tämä onkin erinomainen syy miettiä maalämpöä lämmitysratkaisuna – uusiutumattomia luonnonvaroja kun on rajallisesti ja niiden avulla tuotettu energia saattaa kallistua samaa vauhtia myös tulevaisuudessa. Lisäksi kyseiset energialähteet ovat säänneltyjä.

 

Maalämpöpumpun sähkönkulutus on aina huomattavasti pienempi ja kulut alhaisemmat, kuin muissa lämmitysjärjestelmissä.

Kolme syytä vaihtaa sähkönkulutuksen vähentymisen lisäksi

1. Uusiutumattomat luonnonvarat vähentyvät koko ajan

Öljy, maakaasu, hiili ja uraani ovat lämmitykseen tarvittavan energian yleisimmät lähteet. Näistä energianlähteistä kilpailevat myös kuljetusliikenne sekä teollisuus, molemmat enenevissä määrin. Luonnonvarat sen sijaan ovat entistä vaikeammin saavutettavissa. Näistä syistä kyseisten energialähteiden hinnat nousevat jatkuvasti, ja niillä lämmittäminen käy entistä kalliimmaksi. Lisäksi ekologisesta näkökulmasta näiden lähteiden käyttäminen ei ole hyväksi, joten vihreä näkökulma kannustaa uusiutuvien energialähteiden käyttöön.

2. Kysyntä kasvaa

Energiankulutus kasvaa kasvamistaan, kuten jo aikaisemmin mainitsin. Lisää kysyntää ja tarvetta tarkoittaa tässä suhteessa korkeampia hintoja, kun tuottomenetelmät vähenevät.

3. Politiikka säätelee hintoja

Veroilla pyritään säätelemään kulutusta ja kannustetaan vaihtamaan energiaa säästäviin ratkaisuihin. Suomi ja EU ovat sitoutuneet rajoittamaan uusiutumattoman energian kulutusta, joka johtanee kasvaneeseen verotukseen ja näin ollen kuluttajahintojen nousuun.

 

Maalämpö arveluttaa usein kalliiden perustamiskustannustensa vuoksi, mutta se on sijoituksena niin pitkäaikainen, että sijoitus maksaa itsensä takaisin. Sen sijaan, että öljylämmittäjän riesana on haittavero, on maalämmittäjäksi ryhtyvän etuna kotitalousvähennykset. Maalämpöremontista osan saa siis riihikuivana rahana takaisin, joka helpottaa suuria hankintakustannuksia ja on lisäperuste lämpöjärjestelmän vaihtamiseksi – kannattaa siis laskea tarkasti ja tehdä päätös nopeasti, sillä kun perustamiskustannukset on maksettu, on lämmityskustannukset vain minimaalinen osa entisestä.

Takaisin maalämpöblogin etusivulle
  • Kiinnostaako maalämpö?

  • Maalämpöblogin kategoriat

  • Uusimmat kirjoitukset

  • Slummässiga borrhål

  • Asiakkaiden kokemukset

    Asiakkaiden kommentit