Euroopan suurin geoenergian toimittaja

020 759 7120

Poraamalla paalut saadaan vaivattomasti ja tukevasti kiinni kallioon.

Banneri porapaalutus

Porapaalutus

Vastaanota tarjous!

Tuorein tulokas Rototecin palveluvalikoimassa on uusien laitehankintojen myötä porapaalutus. Porapaalutus on pohjarakennustekniikka, jonka avulla perustuksien ja yläpuolisten rakenteiden kuorma voidaan siirtää kantavaan maaperään. Porapaalutuksen avulla voidaan perustuksia rakentaa myös alueilla, joissa maan kantavuus on huono tai maaperä on vaihtelevaa. Lisäksi menetelmä soveltuu laiturien ja muiden veden päälle tulevien rakennelmien perustuksien tekemiseen.

 

Erona tavalliseen ns. lyöntipaalutukseen tapahtuu porapaalutus nimensä mukaisesti asentamalla teräsputki poraamalla kallioon. Porauksen jälkeen teräsputki toimii tukipaaluna.

porapaalutusPorapaalutus maalla

Porapaaluja käyttämällä saadaan perinteistä tapaa tarkemmin kohdistettua paalut paikoilleen ja paalutus onnistuu, vaikka täyttöön olisi käytetty kivistä maata tai louhetta. Lisäksi poraamalla saadaan paalut varmimmin kallioon asti.


Rototecin porapaalutuksissa käyttämä WellDrill 3050CR liikkuu korkean maavaran omaavalla telaketjualustalla, jota voidaan kääntää täydet 360 astetta. Näin ollen laite soveltuu hyvin myös haastavissa ja ahtaissa olosuhteissa tehtäviin porauksiin. Lisäksi poraa voidaan kallistaa maksimissaan kymmenen astetta eteen, taakse tai sivuille. Leveät kumitelaketjut minimoivat laitteen liikuttelemisesta maaperään aiheutuvat vauriot.

porapaalutus vedessä

Porapaalutus vedessä

Laiturien ja muiden veden päälle tehtävien rakennelmien perustukset on tehtävä pohjan läpi kiinteään kalliion kiinnitettävien paalujen varaan. Porapaalutus on toimiva ratkaisu myös tällaisten rakennusprojektien alkuunsaattamisessa.


Kohteesta riippuen porapaalutus voidaan tehdä vesistön rannalta, rantavedestä tai erityistapauksissa kelluvalta porauslautalta käsin. Olipa kyseessä pieni tai iso projekti, ota yhteyttä ja kysy lisää!