Euroopan suurin geoenergian toimittaja

020 759 7120


Facebookissa vallannut Maalämpö arvonnan voittotarina

Voita_maalampo_FB_cover_700x255

Onnellinen maalämmön voittaja Valkeakoskella

Vastaanota tarjous!

Esa Nyrhinen voitti uuden lämmitysjärjestelmän

Talo_370

Maalämpöarvonta

Geodrill järjesti yhteistyössä Takuulämmön ja Oilon Homen kanssa Facebook-kampanjan, jonka pääpalkinto oli maalämpöjärjestelmä toimitettuna ja asennettuna. Arvontaluontoisessa kampanjassa osallistujia pyydettiin kirjoittamaan tarina, miksi heidän mielestään juuri maalämpö tulisi valita lämmitysjärjestelmäksi. Tarinoita kirjoitettiin yli 4000 kpl ja niitä jaettiin sosiaalisessa mediassa. Lisäksi ihmiset saivat äänestää mielestään parhaita perusteluita. Kymmenen tykätyintä tarinaa voitti lahjakortin K-rautaan, mutta suurimman voiton vei arvonnassa Esa Nyrhinen Valkeakoskelta.

“Ainoa lämmitysmuoto tulevaisuutta silmälläpitäen , öljylämmitys alkaa olemaan historiaa meidän perheessä.” – Esa Nyrhinen

Maalämpöarvonnan voittaja

Lyhyt ja ytimekäs lausahdus koitui Esan onnenpotkuksi. Helteisenä tiistaina 28.5. Geodrillin, Takuulämmön ja Oilon Homen edustajat kokoontuivat Nyrhisten takapihalle luovuttamaan päävoiton lahjakortin muodossa kahvin ja suklaakakun kera. Kuvaillessaan tuntemuksiaan Esa kertoo melko hillitysti: ”Näin Facebookissa, että kaveri oli osallistunut kilpailuun ja siitä minä sen huomasin. Ei sitä tullut miettineeksikään, niin paljon on kuullut että nuo kilpailut ovat humpuukia. Kyllä se hiljaiseksi veti kun Saul Geodrilliltä sitten soitti joulukuun lopussa onnitellakseen. Että onko muka niin käynyt, että minä olen kerrankin voittanut jotain.”

Maalämpö tuli oikeaan aikaan

Kellarissa_370
Esalle voitto sopii paremmin kuin hyvin. Vanha öljyjärjestelmä on tullut tiensä päähän ja energiaremontti on auttamatta edessä. Viisi naapuria on hankkinut maalämmön, joten järjestelmänä tämä oli taloudelle entuudestaan tuttu. Asentaminen sovittiin Nyrhisten toivomuksesta ajalle, jolloin mahdolliset yöpakkaset ovat loppuneet, jotta lämmittämisestä asennuspäivänä ei tarvitse erikseen huolehtia.

Maalämpö järkevin vaihtoehto

Alueella, jossa kaukolämpö ei ole saatavissa, on maalämpö erittäin hyvä vaihtoehto. Asuinpinta-alaa 50-luvun lopulla rakennetussa talossa on 80 neliötä ja tämän lisäksi löytyy kellari ja autotalli. ”Öljyä on kulunut reilu 2000 litraa vuodessa, joten kyllähän tämä lämmitysmuoto tulee todellakin hyvään saumaan”, Esa hymähtää ja jatkaa samaan hengenvetoon: ”Toimenpidelupahakemuksetkin menivät lentäen läpi. Jouduttiin kysyä naapurilta sopiiko porakaivon asentaminen lähelle heidän tonttiaan, koska viiden metrin raja ei ihan riitä. Onneksi siinäkään ei tullut ongelmia vastaan.”

Työnjako

Takuulämpö vastaa mitoituksesta, jotta maalämpöpumppu tuottaa optimaalisen määrän lämpöä myös pakkasilla. Geodrill poraa energiakaivon mitoituksen mukaan ja Oilon Home tuo maalämpöpumpun paikan päälle. Takuulämpö asentaa maalämpöpumpun kesäkuukausien aikana ja sitten pääsee säästäminen Nyrhisenkin taloudessa toden teolla vauhtiin.