Euroopan suurin geoenergian toimittaja

020 759 7120


Geodrillistä jäi ammattitaitoinen vaikutelma ja työ hoidettiin päivässä.

Maalämpö säästää

Östmanit vaihtoivat öljyn maalämpöön

Vastaanota tarjous!

Östmanit Kolpista valitsivat maalämmön

Maalämpö on turvallinen ja kustannustehokas ratkaisu

Omakotitalomme on rakennettu vuonna 1963 ja teimme siihen lisärakennuksen vuonna 1995. Viimeisten kymmenen vuoden aikana olemme remontoineet taloamme useita kertoja. Olemme vaihtaneet ikkunat, uusineet kattopalkkien eristykset, tehneet pientä pintaremonttia jne. Kevällä 2010 tekemämme remontin jälkeen päätimme, että nyt saa remeontointi riittää hetkeksi. Eräs asia jäi kuitenkin vielä puolitiehen. Lämmitimme nimittäin talomme öljyllä, joten lämmityskulumme olivat melko korkeat. Silloinen öljykattila oli asennettu vuonna 1991 ja öljypoltin uusittu vuonna 2007. Öljyn hinnanousun johdosta syksyllä 2010 aloimme tutkia maalämpöä lämmitysvaihtoehtona. Tulimme johtopäätökseen, että mitä aiemmin teemme päätöksen maalämpöön siirtymisestä sitä nopeammin sijoitus maksaa itsensä takaisin.Rototec Östmanien säästö

Huoli öljyn hinnasta on tiessään

Maalämpöjärjestelmä on ollut meillä käytössä nyt lähes 7 kuukautta ja olemme ratkaisuun enemmän kuin tyytyväisiä. Sähkönkulutuslaskelmat pitävät ja järjestelmä on toiminut ongelmitta. Meidän ei enää tarvitse välittää öljymarkkinoiden tapahtumista.

Familjen Östman bytte olja mot bergvärme

Vuosittainen öljynkulutus oli noin  3 200 litraa ≈ 3 000 euroa vuodessa

Talon kokonaisasuinpinta-ala on noin 180 m2. Kaikki lämmitetyt tilat (autotalli ja varasto) mukaanluettuina talon pinta-ala on noin 205 m2. Vuosittainen öljynkulutus oli ollut noin 3 200 litraa, joten lämmityskustannukset vuositasolla olivat noin 3 200 euroa. Maalämpö alkoi tuntua melko hyvältä vaihtoehdolta. Hetken laskeskeltuamme tulimme johtopäätökseen, että mitä aiemmin teemme päätöksen maalämpöön siirtymisestä sitä nopeammin sijoitus maksaa itsensä takaisin.

Maalämmön avulla säästämme noin 2125 euroa, investointi on maksanut itsensä takaisin seitsemässä vuodessa

Laskeskelimme, että taloutemme maalämpöpumppu veisi vuodessa sähköä noin 7 000 kWh. Vallitsevan sähkön hinnan mukaan se tarkoittaa noin 875 euron lämmityskustannuksia. Laskukaavamme perustui siihen, että keskimääräinen kulutus samankokoisissa uudisrakennuksissa on noin 5 500–6 000 kWh/vuosi. Laskimme, että sijoituksemme maksaa itsensä takaisin 7 vuodessa. Sen perusteella maalämpöön siirtyminen oli siis itsestäänselvä ratkaisu.

Geodrill antoi erittäin ammattitaitoisen vaikutelman ja hoiti työt päivässä

Energiakaivon toimittajaksi valitsimme Oy Geodrill Ab:n Pietarsaaresta, koska se tarjosi koko järjestelmän avaimet käteen -periaatteella. Maalämpöjärjestelmä asennettiin 3. tammikuuta 2011. Poraustyöt aloitettiin aamulla klo 9 ja noin 10 tunnin kuluttua 200 metrin syvyinen porakaivo sekä siihen kuuluvat putkistot olivat valmiit. Seuraavana päivänä asennettiin vielä NIBE-lämpöpumppu ja iltaan mennessä järjestelmä oli jo käytössä. Asennus sujui erittäin hyvin, eikä porauksesta jäänyt juuri mitään jälkiä. Porausjäte vietiin pihalta vähän matkan päähän metsänreunaan. Niin poraustiimistä kuin lämpöpumppuasentajistakin jäi erittäin ammattitaitoinen vaikutelma.

Ilmastointi kesäkuumilla

Kesällä 2011 viimeistelimme järjestelmän lisäämällä siihen kaksi ilmastointiaggregaattia. Ilmastointi on tehokas ja kuluttaa energiaa vain murto-osan siitä, mitä perinteiset lämpöpumput.