EUROPAS STÖRSTA LEVERANTÖR AV ENERGIBRUNNAR

020 759 7120


Vi utför borrning för bergvärme och -kyla till egnahemshus i hela Finland.

geodrill_banneri_yksityiset_poraus

Över 3000 egnahemshusägare väljer bergvärme från oss årligen

Vi levererar energibrunnar för bergvärme till mer än 3000 egnahemshus årligen runtom i Finland. Genom att vårt samarbetsnätverk med värmepumpsinstallatörer stadigt blir större kan vi leverera helhetslösningar för bergvärmesystem i hela landet. Du får själv välja om du beställer endast borrning av energibrunn eller hela bergvärmesystemet med nyckel i hand genom våra duktiga samarbetspartners.

Bergvärme eller ytjordsystem?

För de allra flesta passar bergvärme bäst som alternativ uppvärmningslösning, eftersom energibrunnen inte kräver en stor tomt och kan borras nästan varsomhelst. Om borrningen utförs professionellt lämnas inga stora synliga spår på din gårdsplan. Ytjordsystemet däremot kräver ett rätt stort område, för att kunna gräva ner slingor med kollektorslangen i marken. Ytjordssystemet grävs ner under tjälen till ett djup på ca 1,5 meter. För att ytjordsdystem skall fungera bra krävs en våt mark, t.ex. åker.


Vad behöver jag tänka på vid anskaffning av bergvärme?

Det första du behöver ha är en noggrann uträkning av hushållets energibehov. Detta får du hjälp med av värmepumpsförsäljaren eller -installatören. Sedan ska du ansöka om lov för bergvärme från kommunen.

Rototec borrar också vattenbrunnar

Vi borrar och installerar även vattenbrunnar till egnahemshus och fritidsbostäder. Fråga offert på borrning av vattenbrunn redan idag.

När du väljer Rototec garanterar vi att:

  1. Våra tidtabeller håller
  2. Borrningen skadar omgivningen så lite som möjligt
  3. Vi lämnar snyggt och rent efter oss.

Ansök om lov för borrning av energibrunn

Vid nybygge behandlas ansökan om lov för borrning av energibrunn i samband med ansökan om byggnadslov. Du behöver alltså inte ansöka lov skilt för bergvärme. Vid energiremont måste du ansöka om lov för borrning av energibrunn. Även om ditt hus ligger i ett område med fjärrvärme behöver det nödvändigtvis inte hindra dig från att få använda bergvärme. Övrigt som du bör tänka på vid anskaffning av bergvärme. Se borrningsprocessen Vi utför borrning och installationer av energibrunnar för bergvärme och kyla i hela Finland. Rototec pelto

När våra kunder är nöjda är vi nöjda.

Energiremont

Visste du att du kan spara upp till 80 % med bergvärme och dessutom få kyla under sommaren? Vi utför borrningen professionellt och lämnar snyggt och rent efter oss.

Nybygge

Bergvärme blir allt populärare bland husbyggare. Under vintern får du värme och under varma sommardagar t.o.m. kyla med bergvärme. Vi borrar energibrunnen till ett konkurrenskraftigt pris.