EUROPAS STÖRSTA LEVERANTÖR AV ENERGIBRUNNAR

020 759 7120


Du kan spara upp till 75 % genom att byta till bergvärme

energiremont
De flesta bergvärmeprojekt som utförs i Finland är byte från olja eller elvärme till bergvärme. Rototec har erfarenhet av krävande projekt både i tätorter och på landsbygden. Vi är vana att utföra borrning där det är viktigt att beakta omgivningen. För att samla upp borravfallet använder vi oss av en borrkaxkontainer. Vårt mål är att alltid lämna så små spår som möjligt efter borrningen.

Bergvärme ökar i popularitet

Under 2008 borrades ca 5000 energibrunnar för bergvärme i Finland. Eftersom det kommer att ske många energirenoveringar i äldre egnahemshus de närmaste åren kommer också antalet att öka snabbt. Rototec är välförberett inför en ökad efterfrågan på bergvärme.

Visste du att bergvärme hör till förnybara energikällor?

Bergvärme är ett ekologiskt och ekonomiskt lönsamt val. Bergvärme är en långsiktig lösning och är inte beroende av osäkra olje- och elpriser. Ett borrhåll beräknas hålla i ca 100 år och du sparar in en tredjedel av dina uppvärmningskostnader.

Varför väljer så många bergvärme?

Bergvärme är idag det billigaste och säkraste sättet att få värme och kyla till huset. I takt med att värmepumparna utvecklats och blivit allt effektivare kan du idag spara ända upp till  75–80 % på dina uppvärmningskostnader. Med bergvärme är det REA varje dag. Du betalar för 1 och får 3!

Borrning av energibrunn

Ansökan om tillstånd

Från och med 1.5.2011 måste alla som skall installera bergvärme ansöka om tillstånd från kommunen. Tillståndet kostar mellan 100–150 € beroende på kommun. När du väljer Rototec garanterar vi att: – våra tidtabeller håller – borrningen skadar omgivningen så lite som möjligt – vi lämnar snyggt och rent efter oss. När våra kunder är nöjda är vi nöjda.

Rent och snyggt på tomten

Vi strävar alltid till att lämna rent och snyggt efter att vi borrat. Vi vet att detta är speciellt viktigt när det gäller hus med fina gårdsplaner och hus som befinner sig tätorter. Därför är renhållning och uppsamling av borravfallet något som vi hela tiden jobbar på att förbättra. Borriggen kan lämna spår på en mjuk gräsmatta och därför är det viktigt att se ut en rutt på förhand så att spåren blir minimala. Vi jobbar hela tiden med att hitta nya lösningar för att ytterliga minska spåren av borrningen.

Byte från oljeuppvärmning till bergvärme – tryggt och smidigt

Vid byte från oljeuppvärmning till bergvärme krävs i regel att endast oljepannan byts ut till bergvärmepump, eftersom du redan har vattenburna batterier eller golvvärme i huset. Vid byte från olja till bergvärme känner du också snabbt av de stora inbesparingarna eftersom oljepriset har gått upp för varje år.

Hur länge räcker en installation? Hur länge är vi utan värme?

Borrningen räcker oftast endast en dag och installation av värmepumpen räcker högst ett par dagar. Många värmepumpsinstallatörer ser till att du på vintern är utan värme så kort tid som möjligt. I slutändan är det således ingen skillnad om du byter på vintern eller sommaren. Rototec borrar energibrunnar för bergvärme i hela Finland. Trots företagets unga ålder har vi erfarenhet av över 250 bergvärmeprojekt.

Till borrning av energibrunn för bergvärme till gammalt hus ingår:

 1. planering, borrning samt installation av energibrunn för bergvärme
 2. transportkostnader
 3. foderrör av stål och ihopsvetsning av dessa ingår i jordborrningen
 4. installation av kollektorslang fylld med vätska som hindrar frysning
 5. undanstädning och slutgranskning av projektet samt sändning av borrapport.

Tilläggstjänster

Vi rekommenderar bortförsel av borrkaxet, fall du inte har en plats på tomten för borravfallet. Vid borrning nära grannar är det ännu viktigare att samla upp borrdammet. Införsel av kollektorslang till det tekniska utrymmet. Vi drar kollektorslangen från energibrunnen till det tekniska utrymmet och gör en snygg genomföring till insidan.

“Bergvärme och Rototec visade sig vara rätt val”

Rototec familjen Östman

Familjen Östman böt ut olja mot förnybar energi

Rototec familjen Östman sparar

 1. Oljan kostade ca 3000 € per år.
 2. Med bergvärme sparar vi ca 2125 € per år.
 3. Investeringen betalar sig på 7 år.
 4. Rototec gav bra service och borrningen samt installation av energibrunnen utfördes på en dag.
 5. Kyla från bergvärmepumpen under varma sommardagar och -nätter.
 6. Slipper bekymra oss över stigande oljepris.