EUROPAS STÖRSTA LEVERANTÖR AV ENERGIBRUNNAR

020 759 7120
14
Jun

Rototec och Wedeco i samarbete

Skrivet 14 juni, 2013. . Kategoria: Senaste nytt

Pressmeddelande 14.6.2013

Wedeco köper andel i Rototec

 

Wedeco och Rototec har slutit ett avtal vilket innebär att Wedeco förvärvar en minoritetspost i Rototec. Genom avtalet förstärks Rototecs finansiella position märkbart och därmed möjligheterna att vidareutveckla företaget i enlighet med uppgjord tillväxtstrategi.

 

För Rototec handlar affären om tre saker, Wedeco har en stor erfarenhet och kunnande i att utveckla företag, ett stort kontaktnät och finansiell styrka. Wedecos enagemang i Rototec skapar förutsättningar för företaget att förverkliga sin strategi och arbeta mot målsättningen att bli en ledande aktör inom bergsvärme i Finland, säger Saul Mäenpää, VD i Rototec.

 

  • För Wedeco är företag verksamma inom förnyelsebar energi intressanta som investeringsobjekt. Vi investerar gärna i företag med tillväxtpotential, och Rototec uppfyller våra kriterier både när det gäller bransch och tillväxtmöjligheter, säger Sören Björkgård, Placeringsdirektör i Wedeco.

 

  • Rototec är ett företag inom bergsvärmebranschen som grundades 2010. Företaget har haft en kraftig tillväxt och omsätter för närvarande ca 7 milj €. Rototec har verksamhetspunkter i Jakobstad och Nurmijärvi och bedriver verksamhet i hela Finland.

 

Oy Wedeco Management Ab (Vasa) och Teknoventure Management Oy (Uleåborg) är finländska kapitalplaceringsbolag som ingår i Noweco Partners koncernen. Noweco Partners koncernens verksamhet fokuserar sig på de små och medelstora företagens företagsarrangemang och finansiering av tillväxt. Koncernen förvaltar fonder för sammanlagt ca 90 milj € och för tillfället finns placeringar i 34 bolag. Bolagens sammanlagda omsättning är nästan 350 milj € och dessa företag sysselsätter ca 2800 personer.

 

 

Tilläggsuppgifter:

 

Saul Mäenpää, Verkställande Direktör, Geo Drill Ab, Tfn: 044-340 3755, e-post: saul@geodrill.fi

 

Sören Björkgård, Placeringsdirektör, Oy Wedeco Management Ab, Tfn: 050-512 1009, e-post: soren.bjorkgard@noweco.fi

Takaisin maalämpöblogin etusivulle
  • Kiinnostaako maalämpö?

  • Bergvärmebloggens kategorier

  • Senaste inlägg

  • Slummässiga borrhål

  • Asiakkaiden kokemukset

    Asiakkaiden kommentit