EUROPAS STÖRSTA LEVERANTÖR AV ENERGIBRUNNAR

020 759 7120
6
Okt

Rototec köper Geo Drill Ab

Skrivet 6 oktober, 2014. . Kategoria: Senaste nytt

Marknadsledaren inom energiborrning, Rototec, köper finska Geo Drill Abs verksamhet

Rototec – Nordens ledande företag inom energiborrning, fortsätter sin tillväxt och förstärker sitt nätverk i Finland genom att köpa Geo Drill Abs verksamhet. Förvärvet skedde den 3.10.2014. Geo Drill erbjuder borrning av energibrunnar för bergvärme och kyla samt vattenförsörjningsbrunnar.

 

”Företagsförvärvet ökar vår kapacitet och tryggar vår tillväxt. Nu kan vi genomföra allt större energiborrningsprojekt,” beskriver Rototecs koncernchef Mikko Ojanne.

 

Geo Drill fortsätter sin verksamhet under varumärket Rototec. Personalen fortsätter som en del av Rototecs organisation och styrelseordförande för Geo Drill från Jakobstad, Kaj Fagerholm, blir medlem i Rototecs styrelse.

 

”Det är fint att kunnandet inom Geo Drill nu blir en del av ett större nätverk med en bredare portfölj av tjänster. Efterfrågan på energibrunnar ökar ständigt både i antal och storlek. Detta innebär att vi i framtiden kommer att behöva mer arbetskraft och utrustning här i Jakobstadsregionen”, konstaterar Fagerholm, styrelseordförande i Geo Drill Ab.

 

Bergvärme – en ekonomisk uppvärmningslösning i stora byggprojekt

I allt fler och allt större byggprojekt används bergvärme, som är en bra lösning ur såväl ekologisk som ekonomisk synvinkel.  Som exempel kan nämnas Ikeas varuhus i Reso som levererats av Rototec. Nya tillväxtområden är bland annat köpcentrum, ålderdomshem, sjukhus, skolor, höghus och hela bostadsområden. I och med företagsförvärvet har Rototec totalt 35 moderna borrenheter till sitt förfogande.

 

”Ett större antal maskiner möjliggör att stora projekt som omfattar tiotals brunnar kan genomföras med kort varsel och samtidigt på olika håll. Ett tillförlitligt och fungerande helhetskoncept gör oss konkurrenskraftiga även när det gäller alternativa uppvärmningsformer både i Finland, Sverige och Norge”, säger Ojanne, och fortsätter:

 

”Det verkar finnas stor efterfrågan i Finland på kunnande inom dimensionering, planering och genomförande av stora projekt, framförallt hos byggnadsbolag, fastighetsbolag, kommuner och städer.”

 

Ytterligare information

VD för Rototec, Mikko Ojanne: +46709521481 mikko.ojanne@rototec.fi

Bakgrundsinformation www.rototec.fi

 

Rototec Ab är marknadsledare inom energiborrning och hör till den nordiska Rototec-koncernen. Rototec erbjuder ekonomiska och miljövänliga geoenergilösningar för företag, byggnadsbolag samt den offentliga sektorn omfattande termiska responstest, geoenergidesign och energiborrning för kompletta borrhålslager. Rototec har verkat i Finland sedan 2007. I Sverige började verksamheten år 2008 och i Norge under 2011. År 2013 hade företaget en omsättning på 22 miljoner euro.

 

Takaisin maalämpöblogin etusivulle
  • Kiinnostaako maalämpö?

  • Bergvärmebloggens kategorier

  • Senaste inlägg

  • Slummässiga borrhål

  • Asiakkaiden kokemukset

    Asiakkaiden kommentit